algemeen

Nieuwe Google Street-View beelden in Nederland, 2014

Met enige regelmaat krijg ik bij Google Virtual Tour klanten de vraag: ‘Enig idee wanneer de Google auto’s weer langs onze locatie komen om nieuwe Google Street-View beelden te maken?’. De interval waarin de nieuwe beelden worden gemaakt staat niet vast, maar Google probeert deze Street-View beelden natuurlijk met enige regelmaat te updaten, zodat ze zo goed mogelijk de huidige realiteit van het straatbeeld laten zien binnen Google Maps.

Google Street-View update in Nederland, 2014

Google heeft bekend gemaakt dat de er in de zomermaanden weer een grote update gaat plaatsvinden. Grote kans dus dat je al een Street-View auto voorbij heb zien komen bij jou bedrijf. De focus van de update ligt in de provincies: Groningen, Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

Wanneer komt Google bij mijn locatie langs voor de nieuwe Street-View beelden?

Wil je weten waar de auto’s va Google op dit moment rijden en of er nieuwe Street-View beelden bij jou in de straat worden gemaakt, neem dan even een kijkje op website:

https://www.google.com/streetview/understand/
(Scroll iets naar beneden op de bovenstaande pagina en voer in de dropdown “Nederland” in)

Google virtual tour: Google Street-View, maar dan binnen bij je bedrijf

Nu de Street-View auto’s weer door Nederland aan het toeren zijn en de beelden worden geupdate is het natuurlijk een mooie kans om deze techniek ook binnen bij je bedrijf toe te passen. Zoals al eerder aangegeven gebruikt Google voor deze dienst de naam Street-View|Trusted. Onlangs heeft Google de naam van het programma aangepast: Voorheen stond het bekend onder de naam Google Business View, maar nu gaat het programma van Google verder onder de naam: Google Street-View Trusted.

360promotion is officieel gelicenseerd Google Fotograaf licentie om deze Voordelen: Google Virtual Tour aan te bieden aan haar klanten. Mocht je ook interesse hebben in de Street-View beelden van Google of meer willen weten over de mogelijkheden, dan komen we graag een keer langs om dit te bespreken. Neem contact met ons op via het contact formulier en dan plannen we spoedig een afspraak in.

12 thoughts on “Nieuwe Google Street-View beelden in Nederland, 2014

 1. we wonen in mei 2016 al weer 5 jaar op ons adres,,maar met street-view kunnen we nog steeds niet ons huis terug vinden
  maar gewone kale vlakte….
  ik heb afgelopen anderhalf jaar 2 x een auto met een camera bovenop de auto door onze straat zien rijden ,,maar tot op heden
  nog geen nieuwe beelden gezien van ons kleine leuke dorpje…..
  wat is hier mis gegaan?? er zitten ook bedrijven aan deze straat,, die kunnen ze dus via street-view en met de tomtom(ouder model denk ik!!) niet vinden..
  ik hoop een antwoordt te ontvangen hoe het na 5 jaar nog niets te vinden op ons adres

  het Anker 14 8374 lc Kuinre (ons adres)
  vriendelijke groeten en bedankt voor het lezen van deze brief

  Ingrid Koopmans -van Raalte

  1. Hoi Ingrid,

   Wij hebben met 360promotion een Google licentie om de Google Business View beelden aan te kunnen bieden aan onze klanten (Google Street-View, maar dan binnen bij bedrijven). We bieden dus een Google dienst aan, maar zijn geen onderdeel van Google. Je kan via onderstaande link wel zien wanneer de Google auto’s in welke provincies te vinden zijn om de Google Street-View beelden te updaten: link . Hoop je zo afdoende te hebben geïnformeerd. en dat er snel een update wordt gemaakt van jullie adres

 2. Hoe kan ik achterhalen wanneer er een update van streetview wordt gemaakt in mijn straat. Momenteel wordt mijn woning aan de Kleine Melanen 7 in Bergen op Zoom op streetview nog steeds “in aanbouw” weergegeven. Die situatie is inmiddels al 7 jaar geleden. Bovendien is de omgeving inmiddels ook behoorlijk veranderd (groen en waterpartij). Ben benieuwd of u mij duidelijkheid kunt verschaffen, omdat ook de hiervoor vermelde link daarover geen uitsluitsel geeft.

  1. De link in het bericht heb ik inmiddels aangepast. Er is inmiddels een nieuwe link waar te zien waar de auto’s van Google rondrijden om de nieuwe 360 Google Street-View Beelden te maken. De informatie is te vinden via: Link Google, onder op de pagina zie je waar de Google auto te vinden is en waar er nieuwe Street-View beelden worden gemaakt.

   1. Hallo Arno,
    als ik op de link klik die je in je reactie hierboven geplaatst kom ik op een pagina, maar ik zie daar nergens weergegeven staan waar de Google auto te vinden is..
    Kun je aangeven waar op die pagina ik dit wel kan vinden?
    Bedankt.

    1. Goedemiddag Jeroen,

     Ik zie dat de bovenstaande link inderdaad inmiddels was aangepast binnen Google. Ik heb de nieuwe link ook even in het artikel aangepast. De locatie van de Google Street-View Auto is te vinden via: https://www.google.com/streetview/understand/.

     Als je vervolgens iets naar beneden gaat op de pagina en in de dropdown “Nederland” invoert, zie je waar de Google Street-View auto is om nieuwe beelden te maken.

     Bedankt voor het doorgeven van de verouderde link!

     Mooie dag!

     1. Hallo Arno,

      Bedankt voor je reactie.
      Ik heb het nu inderdaad kunnen vinden. In Noord-Brabant waar ik woon zijn ze in de periode van april-oktober (ik neem aan dat het hier over 2016 gaat?)
      Ook op de afbeelding (wereldkaartje) is mijn adres in het blauw weergegeven wat er op duidt dat ze al geweest zijn. Enig idee wanneer de nieuwe, gemaakte streetview daadwerkelijk zichtbaar wordt? Wanneer ik nu mijn adres op zoek worden er foto’s getoond die zijn gedateerd op Maart 2009.
      Wederom bedankt.

     2. Hoi Jeroen,

      In Noord-Brabant rijdt er inderdaad tussen april en oktober een Google auto door dit gebied om nieuwe beelden te maken. Het blauwe kaartje bovenin laat in principe alleen zien waar er Street-View beelden zijn gemaakt en niet of dit nieuwe beelden zijn. Zodra er een auto door de straat is gereden voor nieuwe beelden zien we dat het doorgaans binnen een aantal dagen live staat. Als de Google beelden nog niet zijn gemaakt, dan is de kans groot dat er in de aankomende weken een Google auto door de wijk rijdt.

      Hoop dat de beelden in je straat spoedig worden geupdate.

 3. Hoi!

  De streetvieuw van onze straat (Pieter Poststraat Maastricht) dateerd van 2009…. 17 jaar oud!
  Kunt U weer eens door onze straat rijden met de camera voor een update? Er is inmiddels veel veranderd!
  Google wil toch ook de informatie zo actueel mogelijk hebben? Bedankt!

  1. Hoi Paul,

   Met 360promotion maken we de 360 Google Business View Beelden (Google Street-view, maar dan binnen bij bedrijven). We kunnen, daar we een licentie hebben dit aanbieden, maar zijn dus geen onderdeel van Google zelf. Helaas kan ik je dus ook niet aangeven wanneer er weer nieuwe Google Street-View beelden worden gemaakt. Hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord en dat ze spoedig weer een update van de Google beelden bij je komen doen.

 4. In onze wijk (Kwakkenberg, Nijmegen) zijn de grotere wegen w.o. de Sophiaweg en Kwakkenbergweg wel gefotografeerd in juni ’16, maar liggen enkele kleinere wegen nog in de sneeuw van november ’08. Kunt u nagaan of die (b.v. Eleonoraweg, Johannaweg, Louiseweg, Catharinaweg) nog gefotografeerd moeten worden, of is dat een kwestie van wel gefotografeerd maar nog niet verwerkt? Vast bedankt!

  1. Goedemorgen Willem,

   De link in het artikel geeft een indicatie waar de Google beelden in welke maand worden genomen. Het kan inderdaad zijn dat de aangegeven straten dit keer niet zijn meegenomen, maar dat dit op een later tijdstip gebeurd. Mocht je de Google auto wel door de straten hebben zien rijden, dan kan het wel eens een maand duren voordat de nieuwe beelden live staan. Helaas kan ik ook niet met 100% zekerheid zeggen wat er op de aangeven straten het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *