Met enige regelmaat krijg ik bij Google Virtual Tour klanten de vraag: ‘Enig idee wanneer de Google auto’s weer langs onze locatie komen om nieuwe Google Street-View beelden te maken?’. De interval waarin de nieuwe beelden worden gemaakt staat niet vast, maar Google probeert deze Street-View beelden natuurlijk met enige regelmaat te updaten, zodat ze zo goed mogelijk de huidige realiteit van het straatbeeld laten zien binnen Google Maps.

Google Street-View update in Nederland, 2014

Google heeft bekend gemaakt dat de er in de zomermaanden weer een grote update gaat plaatsvinden. Grote kans dus dat je al een Street-View auto voorbij heb zien komen bij jou bedrijf. De focus van de update ligt in de provincies: Groningen, Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

Wanneer komt Google bij mijn locatie langs voor de nieuwe Street-View beelden?

Wil je weten waar de auto’s va Google op dit moment rijden en of er nieuwe Street-View beelden bij jou in de straat worden gemaakt, neem dan even een kijkje op website:

https://www.google.com/streetview/understand/
(Scroll iets naar beneden op de bovenstaande pagina en voer in de dropdown “Nederland” in)

Google virtual tour: Google Street-View, maar dan binnen bij je bedrijf

Nu de Street-View auto’s weer door Nederland aan het toeren zijn en de beelden worden geupdate is het natuurlijk een mooie kans om deze techniek ook binnen bij je bedrijf toe te passen. Zoals al eerder aangegeven gebruikt Google voor deze dienst de naam Street-View|Trusted. Onlangs heeft Google de naam van het programma aangepast: Voorheen stond het bekend onder de naam Google Business View, maar nu gaat het programma van Google verder onder de naam: Google Street-View Trusted.

360promotion is officieel gelicenseerd Google Fotograaf licentie om deze Voordelen: Google Virtual Tour aan te bieden aan haar klanten. Mocht je ook interesse hebben in de Street-View beelden van Google of meer willen weten over de mogelijkheden, dan komen we graag een keer langs om dit te bespreken. Neem contact met ons op via het contact formulier en dan plannen we spoedig een afspraak in.


Arno Krol

Afgestudeerd Informaticus, aan de Vrije Universiteit in Amsterdam met een voorliefde voor digitale ontwikkelingen en nieuwe media. Carriere begonnen bij IBM en inmiddels al een aantal jaar zelfstandig ondernemer en mede-eigenaar van 360Promotion.

Arno Krol

Author posts

Privacy Preference Center