Wat is Business View van Google

Voordat ik de vraag beantwoord “Voor welke bedrijven zijn de 360 Google Beelden geschikt”, is het handig om te weten wat 360 Business View van Google precies is.

In het kort: Google Street-view, maar dan binnen bij bedrijven.

Een iets uitgebreidere versie van de uitleg is: Onlangs is de technologie die ook gebruikt wordt voor het maken van 360 Google Street-View beelden ook beschikbaar voor bedrijven onder de naam, Business View van Google. Er zijn een aantal Google Gecertificeerde fotografen die de Business View mogen aanbieden. Met de Business View Beelden zet je je bedrijf op een unieke manier in de spotlight bij Google Search en kan je klanten een uniek kijkje binnen geven.

Voordelen van de Business View Beelden van Google

Daar ongeveer 93% van de mensen zijn online zoektocht naar informatie binnen Google begint is het voor bedrijven van belang om goed gevonden te worden binnen de zoekresultaten van Google. De 360 Business View beelden zijn een mooie manier om ten eerste meer op te vallen in de resultaten van Google, daar deze ook worden weergegeven in de zoekresultaten en daarnaast versterk je je presence in Google. Het Online Verleidingsspel kan je met de 360 Google Foto’s een mooie boost geven. Op de pagina “de voordelen van Business View van Google” hebben we de voordelen van deze marketing tools van Google overzichtelijk weergegeven.

Waarom Business View van Google inzetten voor je bedrijf

Unieke marketing tool om je klanten een kijkje binnen te geven

Met 360 Virtuele Toer van Google lopen je bezoekers zo vanuit Google street-view je zaak binnen en kunnen ze een uniek kijkje binnen nemen.

Voor de prijs vergelijkbaar met die van een advertentie in een regio krant zet je je bedrijf nu in de spotlight bij Google

De kosten van een 360 Business view van Google is vergelijkbaar met de prijs van een advertentie in een regio krant, met het grote verschil dat de Business View beelden in Google blijven staan en een lokale krant op een gegeven moment bij het oud papier beland. Om een indicatie te geven van de kosten: Vanaf €350,- kan je de beelden gaan inzetten op jou locatie. De kosten zijn afhankelijk van de grote van je locatie. Hier vind je meer informatie over de prijzen: Prijs Business View Beelden van Google

Voor welke bedrijven zijn de Business View Beelden van Google geschikt?

Met enige regelmaat krijgen wij de vraag wat precies de doelgroep van 360Promotion is en voor welke bedrijven de Google Tour geschikt is om in te zetten? Het leuke is dat wij beelden maken voor locaties die direct bij mensen te binnenschieten, als een restaurant of een winkel, maar daarnaast kan het ook heel interessant zijn om als bijvoorbeeld Technisch Bedrijf jezelf een gezicht op internet te geven. In Nederland is het aantal bedrijven dat niet dagelijks klanten over de vloer heeft vele malen groten dan het aantal bedrijven met een fysieke locatie waar klanten worden verwelkomd als bijvoorbeeld bij restaurants / fitness clubs. Ook voor deze bedrijven kan het interessant zijn om mensen toch een kijkje binnen te geven om zo vertrouwen te wekken. Voor veel mensen geldt dat als er even een kijkje binnen kan worden genomen bij het bedrijf waar zij eventueel zaken mee willen doen dat dit vertrouwen wekt. Met de Business View beelden hoeft een klant niet meer naar de fysieke locatie te gaan maar kan online deze vertrouwensbehoefte al worden vervuld.

Daarnaast geldt voor elk bedrijf die de Virtuele Tour van Google in gaat zetten dat je direct werkt aan het beter worden gevonden in Google.

Voorbeelden van Business View beelden van Google

Hier een drietal van de zaken waar wij de 360 Google Beelden voor hebben mogen maken.

Exclusieve Heren Kledingzaak Henri Beer

Voorbeeld van Business View van Google voor bedrijven - Kledingzaak Henri Beer

De Muiter – Health Club

360 Google Virtual Tour bij Fitness

E-business Pro – Software ontwikkeling

Google street view binnen bij bedrijven - voorbeeld

Business View van Google inzetten voor jou bedrijf?

We hopen dat je na het doornemen van dit artikel een beter inzicht hebt gekregen wat er mogelijk is met de 360 Beelden van Google en hoe deze kunnen worden ingezet.

Ben je geïnteresseerd geraakt in de 360 Business View Beelden van Google en wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de telefoon of laat je informatie achter op de aanvragen pagina en we nemen spoedig contact met je op om de mogelijkheden door te nemen.


Arno Krol

Afgestudeerd Informaticus, aan de Vrije Universiteit in Amsterdam met een voorliefde voor digitale ontwikkelingen en nieuwe media. Carriere begonnen bij IBM en inmiddels al een aantal jaar zelfstandig ondernemer en mede-eigenaar van 360Promotion.

Arno Krol

Author posts

Privacy Preference Center