Heb je interesse om de 360 Business View beelden van Google voor je bedrijf te gaan inzetten en via deze marketing tool meer klanten naar je zaak te trekken? In dit artikel lees je hoe de Google bedrijfsbeelden zeer succesvol werden ingezet tijdens de NYC Restaurant Week.

360 Google Maps Business View in het kort

Mocht je nog nooit van Business View van Google hebben gehoord, hier een korte introductie. De 360 Google beelden laten zich zeer eenvoudig uitleggen aan de hand van Google Street-View. De Business View beelden maken namelijk gebruik van dezelfde techniek als Google Street-View, maar zijn nu in te zetten binnen de muren van je bedrijf. De Google Virtual Tour is zoals de naam al doet vermoeden een Google product en is daarom geheel geïntegreerd binnen de zoekresultaten van Google. Dit zorgt ervoor dat u zich kunt onderscheiden van uw concurrentie, beter kunt scoren in Google en meer bezoekers naar uw zaak kunt trekken. De 360 Google Maps Business View worden gemaakt door Google Vertrouwde Fotografen / Google Trusted Photographers, om op deze manier de kwaliteit te kunnen waarborgen. De Google 360 Business View beelden van Google zijn een zeer mooie aanvulling binnen je digitale marketing strategie en eenvoudig te integreren op o.a. de eigen website en Facebook pagina.

Casestudy: NYC Restaurant Week

Jaarlijks heb je in verschillende landen en steden de Restaurant Week. In de 2013 deden in New York 294 Restaurants mee aan de New Yorkse editie van dit event. NYC & Company is de marketing organisatie van de stad New York en zij wilde voor de Restaurant Week van New York wat nieuws doen om nog meer bezoekers te kunnen bereiken.

Inzet van 360 Google Maps Business View beelden binnen de marketing strategie van NYC Restaurant Week

NYC & Company besloot om gebruik te maken van de 360 Business View beelden om zo nog meer bezoekers te kunnen trekken en op een unieke manier al een kijkje binnen te geven bij de verschillende aangesloten restaurants van de NYC Restaurant Week.

Resultaten van de ingezette Business View beelden van Google

55% van alle deelnemende restaurants maakte gebruik van de Google Maps Business View beelden en deze restaurant trokken meer klanten, dan restaurants die geen Bedrijfsfoto’s hadden.

  • Restaurants waarvan Bedrijfsfoto’s waren gemaakt zorgde gemiddeld voor een 30% hogere klikfrequentie voor reserveringen.
  • Bezoekers die Bedrijfsfoto’s bekeken, klikten in 50 procent van de gevallendoor om te reserveren (20 procent meer dan bezoekers die Business View beeldenniet bekeken)
  • 84 procent van de 1300 ondervraagde klanten zei dat de Business View beelden van Google een rol had gespeeld bij het kiezen van een restaurant.

 

Ook interesse om Business View van Google in te zetten voor jou locatie en meer klanten te trekken?

Neem contact met ons op en we informeren je graag naar de mogelijkheden van de Bedrijfsbeelden voor jou locatie. De Business View beelden van Google zijn er al vanaf €350,- ,afhankelijk van de oppervlakte van je zaak.
De volledige casestudy van de NYC Restaurant week is hier te downloaden.